Blog

Kako privući posetioce na sajt

posetioce na sajt

Potreba za funkcionalnim i efikasnim sajtom primamljivog dizajna je obavezna zarad napretka i uspeha mnogih preduzeća. Možete čak imati sajt najlepšeg izgleda, koji je ikad napravljen, ali ako njega niko ne poseti, kako će sajt pomoći vašem poslu? Kombinovanje zapanjujućeg dizajna sajta sa strateškim kampanjama digitalnog marketinga jeste najbolja opcija za uspešan sajt. Prema tome, pogledajmo u nastavku 4 osnovna načina, koji će vam pomoći da povećate broj posetilaca na vašem sajtu.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

  1. SEO optimizacija sajta

SEO predstavlja skup tehnika, koje se primenjuju zarad veće vidljivosti sajta na Guglu. Kada ste rangirani na prvoj strani Gugla, to će pomoći vašem sajtu da dobije više poseta, što će poboljšati vaš poslovni uspeh.

Evo nekoliko SEO faktora, koji utiču na rangiranje sajta u rezultatima pretrage:

  • Dobro strukturiran sajt – Vaš sajt treba da pruži korisnicima kvalitetno iskustvo i da bude lak za navigaciju. Svaka vaša usluga treba da ima svoju stranicu na vašem sajtu, jer jedino tako, pretraživač može da pruži tačnu uslugu koju korisnici interneta pretražuju.
  • Jedinstven i relevantan sadržaj – Sadržaj na vašem sajtu treba da bude relevantan i informativan. Isticanjem visokokvalitetnog sadržaja na sajtu, koji vaši kupci zapravo žele da čitaju, istovremeno ćete uticati i na poboljšanje SEO-a sajta.
  • Кljučne reči – Кada kreirate sadržaj za svoj sajt, usredsredite se na korišćenje određenih reči i fraza, koje bi vaši kupci mogli da koriste prilikom pretraživanja vaših usluga na internetu. Adekvatne ključne reči ključne su komponente svake SEO strategije.
  1. Prisustvo na društvenim mrežama

Vaše prisustvo na društvenim mrežama, kao i sadržaj vašeg sajta, pomoći će u uspostavljanju kredibiliteta i lojalnosti vašeg poslovanja. Pored toga što vam omogućavaju da se direktno povežete i komunicirate sa svojom ciljnom publikom, ove dve komponente digitalnog marketinga su i odlični načini za privlačenje više prometa na vaš sajt. Deljenjem jedinstvenog i angažovanog sadržaja sa sajta na društvene mreže podstaći ćete vašu ciljnu pubiku da poseti vaš sajt.

  1. Vođenje bloga

Pisanje blog tekstova je jednostavna SEO strategija, koja pruža veću posećenost sajta. Korisnici interneta mogu slučajno naići na vaš članak, a zatim ga možda i podeliti na društvenim mrežama.

Blog tekstovi su efikasan način uspostavljanja kredibiliteta poslovanja, jer pomoću tekstova možete informisati vaše posetioce i istovremeno graditi osećaj zajedništva.

4. Marketinške kampanje putem e-pošte

Marketinške kampanje putem e-pošte su još jedna efikasna strategija za održavanje veza sa klijentima vaše kompanije. Ovim putem ih možete informisati o najnovijim vestima, obavestiti o promenama poslovanja, predložiti ekskluzivne ponude i mogućnosti i drugo.

Marketing putem e-pošte jedan je od najboljih načina da podstaknete vaše klijente da budu angažovani. Što više podsticaja možete da pružite klijentima slanjem marketinških kampanja putem e-pošte, to će oni biti angažovaniji i aktivniji na vašem sajtu.

Važno je da svoj sajt smatrate okosnicom ili temeljom strategije digitalnog marketinga. Iako ove 4 strategije oglašavanja na internetu nisu jedini odgovori za povećanje prometa na vašem sajtu, one mogu pomoći povećanju vidljivosti i uspeha vašeg poslovanja, ukoliko ih uključite u marketinški plan vaše kompanije.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Internet prodaja akumulatora

Izrada sajta

Zašto ljudi kupuju Starbucks kafu?

Izrada sajta

Koliki je značaj e-mail marketinga za vaš sajt?

Izrada sajta

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!!