Blog

Kreiranje sadržaja – lektura

kreiranje sadržaja lektura

Kao što smo mnogo puta napomenuli, vaš veb sajt je vaša lična karta na internetu, i on treba da bude što kvalitetniji kako biste vi i vaše poslovanje bili predstavljeni u najboljem svetlu. Ali, postoji i jedan segment vašeg veb sajta, koji je vaša kreditna kartica, a to je optimizacija sajta. Slikovito rečeno: optimizacija sajta je vaša kreditna kartica, internet je bankomat, korisnici interneta su novac. Da biste došli do novca, potreban vam je pin kod – a vaš pin je kvalitetan sadržaj, odnosno, kreiranje sadržaja.

AKO VAM JE POTREBNA kvalitetna lektura teksta, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Važno je imati kvalitetan sadržaj jer ćete, upravo, preko sadržaja doći do posetilaca. Sadržaj mora zadovoljiti određene kriterijume, a najvažniji od njih jeste SEO. SEO optimizacija teksta podrazumeva isticanje ključih reči u sadržaju, preko kojih vaš tekst Gugl prepoznaje kao relevantan u pretrazi. Ključna reč mora biti pažljivo odabrana i pravilno raspoređea u tekstu. Takođe, važno je da obezbedite originalan sadržaj, dakle, ne kopirate tuđe tekstove. S druge strane, kada kreirate sopstveni sadržaj, odmah ga prijavite Gugl Search konzoli kako biste izbegli prijavu plagijata ukoliko neko drugi kopira vaš tekst. Neophodno je zaštititi se i od linkova sa spam sajtova. Ovo možda nisu jednostavne stvari ili nećete imati dovoljno vremena za tehnički deo kreiranja sadržaja, zato vam je na raspolaganju Spektrum kooperativa. Naši klijenti su rangirani prvi na Guglu, baš kao i mi.

Što se tiče samog pisanog sadržaja, on mora da bude jasan, precizan, i informativan. Rečenice ne treba da budu previše duge, a u zavisnosti od tematike i ciljne grupe, treba prilagoditi i rečnik koji ćete koristiti. Najvažnije od svega jeste da je vaš sadržaj gramatički tačan. I za ovo vam na raspolaganju stoji Spektrum kooperativa kroz uslugu Lektura i korektura teksta.

Lektura i korektura teksta podrazumeva ispravnost teksta. Tačnije, lektura teksta se odnosi na ispravljanje gramatičkih, pravopisnih i stilskih grešaka, dok se korektura odnosi na ispravljanje slovnih grešaka koje su nastale prilikom samog unosa teksta, nepažnjom ili nekim drugim sticajem okolnosti.

I lektura i korektura su važne jer pridaju ozbiljnosti vašeg sajta. Lektor je neko ko, ne samo da zna gramatička pravila, već zna na najbolji i najshvatljiviji način da predstavi čitaocu određen pojam ili pojavu. Vama, kao vlasniku sajta ili vlasniku određenog poslovanja, može biti sasvim podrazumevajuće da objasnite svojim rečima ono što želite predstaviti na sajtu, ali, to nužno ne znači da će to biti ispravno i prihvatljivo za čitaoca. Čak i ako je gramatički tačno, možda neće biti pravopsino tačno, a, ako je i gramatički i pravopisno tačno, možda stilski neće biti dobro uobličeno i čitalac neće moći u potpunosti da vas razume. Zato je važna uloga lektora. On u svakom momentu, za svaku temu, ume da prilagodi tekst tako da on bude i razumljiv i privlačan za čitaoca, što je najvažnije.

Korektura, s druge strane, podrazumeva poslednju liniju odbrane ispravnosti vašeg teksta, i ona se odnosi na korekciju, kao što joj i samo ime kaže, tj. na popravljanje slovnih ili interpunkcijskih grešaka. Kraće i uopšteno rečeno, korekturom se otklanjaju greške nastale pri kucanju. Vrlo je važno da izbegnete takve greške, jer one mogu učiniti vaš sajt neozbiljnim, a samim tim  i vaše poslovanje, u očima čitaoca može delovati neozbiljno i površno.

Ukoliko želite da vaš sadržaj predstavi vaše poslovanje u njegovom maksimumu, dobezbedite sebi maksimum u kvalitetu sadržaja. Ukoliko, iz nekih razloga, to ne možete obezbediti samostalno, angažujte tim Spektrum kooperative. Naša imejl adresa je: kontakt@spektrum.rs a u svakom trenutku nas možete kontaktirati i na telefon: 062/234-251.

AKO VAM JE POTREBNA kvalitetna lektura teksta, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Suština SEO — odlike visokokvalitetnog sadržaja

Izrada sajta

Šta su ,,mračni postovi”?

Izrada sajta

Gugl faktori za kvalitetan SEO

Izrada sajta
error: Sadržaj je zaštićen !!!