Blog

Prednost veb sajta u odnosu na društvene mreže

prednost sajta

U eri sveprisutnosti interneta u svim sferama društveno-ekonomskog života, društvene mreže zauzimaju visoko mesto kada je u pitanju izvor i deljenje informacija. S obzirom na velik broj ljudi pristunih na društvenim mrežama, neko može doći do dileme: Da li mi je veb sajt potreban za promociju poslovanja, ukoliko to mogu da radim na društvenim mrežama? Pitanje je, zaista, opravdano, i društvene mreže pružaju mnoge mogućnosti za promociju poslovanja, ali, uopšteno ćemo uzeti u obzir oba aspekta promocije poslovanja, i preko društvenih mreža i preko veb sajta.

AKO VAM JE POTREBNа USPEŠNа IZRADA SAJTA ili vođenje društvenih mreža, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

ŠTA MOŽEMO OČEKIVATI OD DRUŠTVENIH MREŽA

Prva i osnovna prednost društvenih mreža je lako kreiranje sadržaja u cilju promocije poslovanja. Na društvenim mrežama su već prisutni korisnici, vaše je da, potpuno besplatno, kreirate stranicu, predstavite svoje poslovanje. Ovo je mnogo jednostavnije od kreiranja veb sajta, i pored toga što je besplatno, vi ste sigurni da već imate publiku, jedino vaše ulaganje je plaćanje reklame, koja bi koncentrisala određenu publiku koju vi želite (po regiji, zemlji, koninentu, polu itd.). Značajna prednost društvene mreže, u odnosu na veb sajt jeste i to što na društvenim mrežama dobijate besplatno održavanje, jer, praktično, s vaše strane održavanja i nema, vaše je samo da plasirate sadržaj i platite reklamu, što vam, umnogome smanjuje troškove a povećava mogućnost prodaje. Još jedna od važnih prednosti društvene mreže je i to što imate direktan uvid u ponašanje vaših klijenata, njihova interesovanja i potrebe, a takođe, nakon uspešne saradnje, dobijate ocenu koja je vidljiva svima, što vam je besplatna preporuka za nove klijente. Društvena mreža vam omogućava umrežavanje sa drugim sličnim korisnicima širom sveta, što može poslužiti za unapređenje vašeg poslovanja. Saznajte više o prednostima društvenih mreža u tekstu: Vodič za digitalni marketing.

Sve što može biti prednost, ujedno može biti i mana, naročito kada je u pitanju interakcija sa korisnicima, tako da, ukoliko dobijete negativnu ocenu, ona je vidljiva svima, i direktno ugrožava vaše poslovanje. Zatim, ukoliko u određenom momentu, nemate više budžet za finansiranje reklama, vi niste u mogućnosti da širite vidljivost svoje stranice, i posete, kao i prodaja, rapidno opadaju. Trošite mnogo vremena za kreiranje sadržaja koji će, na kraju, dobiti veoma male posete, dok, vaša konkurencija koja ima više novca za plaćanje reklama, preuzima kako nove, tako i vaše postojeće klijente. Tu dolazimo do pozitivnih strana i prednosti veb sajta:

PREDNOST VEB SAJTA U ODNOSU NA DRUŠTVENE MREŽE

Vaš veb sajt je samo vaš. On služi za promociju vašeg poslovanja ili brenda i vi odlučujete šta će na njemu biti vidljivo i kako će sadržaj biti organizovan. Mane veb sajta u odnosu na društvenu mrežu, praktično ne postoje, one se ogledaju samo u vremenskom periodu posvećenom kreiranju sadržaja i angažovanju stručnih lica za njegovo kreiranje i održavanje. Ali, ne postoji mogućnost da vam se desi rapidno opadanje poseta zbog nemogućnosti reklamiranja, niti je na vašem veb sajtu promovisana konkurencija, kako je to slučaj sa društvenom mrežom. Na vašem veb sajtu vi ste kreator sadržaja, i isključivo njegovim kvalitetom vi dolazite do publike. Kontakt sa vašim posetiocima održavate putem elektronske pošte koja je vidljiva na vašem sajtu, i ne postoji bojazan od nepotrebnih komentara vidljivih svima, kao što je to slučaj na društvenim mrežama.

Kada brendirate svoje poslovanje putem veb sajta, društvena mreža vam može poslužiti samo za pažljivo odabran sadržaj ili proizvod koji ćete putem plaćene reklame plasirati većoj audijenciji na društvenim mrežama.

Ukoliko vam je potrebna izrada sajta i vođenje društvenih mreža, kontaktirajte Spektrum kooperativu na telefon: 062/234-251 ili na i-mejl: kontakt@spektrum.rs.

AKO VAM JE POTREBNа USPEŠNа IZRADA SAJTA ili vođenje društvenih mreža, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Važnost veb sajta za vaše poslovanje

Izrada sajta

Da li iskačući prozori zaista funkcionišu?

Izrada sajta

Sajt se ne pojavljuje na Guglu – zašto?

Izrada sajta
error: Sadržaj je zaštićen !!!