Blog

Internet prodavnica kao sredstvo za poboljšanje poslovanja

internet prodavnica

Ukoliko već imate razvijen biznis i posedujete veb sajt za promociju istog, ili tek planirate započeti sopstveni posao, internet prodavnica može, značajno, poboljšati vaše poslovanje. Pre samog osnivanja internet prodavnice, morate biti sigurni da ispunjavate uslove da vam se osnivanje internet prodavnice isplati, odnosno, da obezbedite sve potrebne mere kako bi internet prodavnica donela svoj maksimum u poboljšanju vašeg poslovanja.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA internet prodavnice, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Pri kreiranju internet prodavnice morate imati veb sajt sa tematskim sadržajem koji bi privlačio kupce. Veb sajt treba da predstavlja maticu informacija i uz kvalitetan sadržaj i dizajn, treba da bude polazna tačka sa koje bi posetioci mogli otići na vašu internet prodavnicu. To podrazumeva profesionalan veb sajt sa lakom i jasnom navigacijom kao i SEO optimizaciju sadržaja. Pročitajte detaljnije o tome: Zašto je važno pokrenuti internet prodavnicu

Što se tiče organizacije sadržaja internet prodavnice, ona mora biti odrađena profesionalno. Veb sajt mora biti funkcionalan, svrsishodan, lak za pristup kako korisnicima tako i administratorima. Najvažnije odlike strukturalne organizacije veb sajta treba da sadrže sledeće:

Osnovni navigacioni meni – informacije o samoj kompaniji i njenim ciljevima, upoznavanje sa timom kompanije, kao i kontakt podatke.

Kategorizacija sadržaja – svaka kategorija mora imati pod kategorije koje bi vodile do posebnog proizvoda.

Funkcionalnost sadržaja i filtriranje – opcija search, forme poručivanja proizvoda, kontakt forme kao i način plaćanja i dostave.

Strukturalna podeljenost svake stranice – svaka stranica na internet prodavnici mora da sadrži tekst sa opisom sadržaja, detaljne opise, kao i linkove do sličnih proizvoda na vašoj internet prodavnici.

Ne smete izostaviti matični veb sajt na kome je ceo sadržaj vašeg poslovanja, koji je uređen SEO optimizacijom i koji sadrži linkove do vaše internet prodavnice kao i do posebnih proizvoda koje ste opisivali i predstavljali na vašem veb sajtu.

Ono što dodatno povećava mogućnost poboljšanja vašeg poslovanje jeste reklamiranje. To se može ostvariti kroz ulaganje u reklamiranje putem PPC reklama i uključivanje, tj. predstavljanje vašeg poslovanja na društvenim mrežama. Da bi se ovo ostvarilo, morate kreirati sadržaj koji će imati pažljivo odabrane ključne reči koje bi se publikovale u reklamama. Što se tiče društvenih mreža, na njima, takođe, strateški treba odabrati publiku i plasirati objave koje bi direktno vodile na vaš sajt odnosno na proizvod iz vaše internet prodavnice. Takođe, društvene mreže su veoma posećene, i one mogu biti najveći izvor za odabir i targetiranje vaših posetilaca odnosno korisnika vaših usluga.

Pročitajte i: 10 osnovnih saveta za internet prodavnicu.

Da bi se vaše poslovanje unapredilo korišćenjem internet prodavnice, važno je pružiti što je više moguće opcija za plaćanje, kao i što bržu dostavu proizvoda, a kako bi vaši klijenti stekli poverenje u vas, pružite im mogućnost tehničke podrške i pomoći pri odabiru proizvoda ili im pružite mogućnost za imejl pretplatu, kako bi npr. jednom nedeljno dobijali vesti o novim proizvodima na vašoj internet prodavnici ili o novostima u vašem poslovanju.

Ukratko, da bi internet prodavnica dala svoj maksimum u poboljšanju vašeg poslovanja, morate ispoštovati pravila profesionalne izrade veb sajta, iskoristiti što je više moguće izvore reklamiranja, iskoristiti društvene mreže za targetiranje publike tj. posetilaca i eventualnih klijenata, i plasirati jasne i transparentne infomacije o vašem poslovanju.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA internet prodavnice, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Redizajn sajta

Izrada sajta

Kako upotrebiti sajt u marketinške svrhe

Izrada sajta

Kako poboljšati stopu konverzije sajta

Izrada sajta
error: Sadržaj je zaštićen !!!