Blog

Sajt se ne pojavljuje na Guglu – zašto?

sajt se ne pojavljuje na guglu

Potrudili ste se da napravite sjajan sajt za svoje poslovanje, koji predstavlja vaš brend u najboljem mogućem svetlu – navigacija je jednostavna, sadržaj je jasan i primamljiv, a slike su visokog kvaliteta.

Ako ste sve uradili kako treba, zašto se onda vaš sajt ne pojavljuje na Guglu, odnosno ne prikazuje se u rezultatima pretrage na Guglu?

Postoji mnogo razloga zašto Gugl možda loše ili uopšte ne rangira vaš sajt. Dobra vest je da su mnogi problemi, koje vaš sajt ima, možda uobičajeni i lako ih je pronaći i rešiti.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA optimizacija sajta, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

U nastavku posta ćemo istražiti nekoliko mogućih razloga zašto se vaš sajt ne prikazuje na Guglu. Takođe, podelićemo i korake za njihovo rešavanje i osigurati da ljudi mogu da pronađu vaše preduzeće na internetu.

Vaš sajt je nov i Gugl ga još uvek nije indeksirao

Ako ste svoj sajt pokrenuli u ponedeljak, ne možete da očekujete da će on biti prvi na Guglu sledećeg dana. Guglu može biti potrebno nekoliko nedelja da pronađe i indeksira vaš sajt, a zatim i da ga vremenom prikaže u rezultatima pretrage.

Vaši konkurenti su možda godinama radili na kreiranju visokokvalitetnog sadržaja, zaradili povratne veze, stekli autoritet i optimizovali svoj sajt kako bi zauzeli jedno među prvim mestima u rezultatima pretrage.

Niste optimizovali svoj sajt za pretraživače

Da bi indeksirao i prikazao vaš sajt u rezultatima pretrage, Gugl najpre treba da popiše vaš sadržaj sa sajta. Dakle, ako želite da pretraživači, poput Gugla, pravilno tumače i „čitaju” vaš sajt, morate im dati potrebne informacije.

Obavezno preduzmite sledeće ključne korake da biste pravilno optimizovali svoj sajt za pretraživače:

– Dodajte adekvatne naslove i meta opise na svaku stranicu na svom sajtu – Ovi elementi pomažu pretraživačima da razumeju o čemu se radi na svakoj stranici sajta.

– Optimizujte svoj sadržaj koristeći prave ključne reči – Кoristite relevantne ključne reči da biste pretraživačima rekli o čemu se radi u vašem sadržaju.

– Pomozite pretraživačima da indeksiraju vaše slike – Optimizacija slika takođe može da pomogne vašem sajtu da se rangira više u rezultatima pretrage. Dakle, obavezno postavite jedinstven naslov i kratki opis za svaku sliku na svom sajtu. Na ovaj način ćete pomoći pretraživačima da razumeju šta je na slici.

Nemate visokokvalitetne veze do vašeg sajta

Čak i ako vam se čini da sve radite kako treba i dalje morate da „dokažete” Guglu da vaš sajt zaslužuje da se prikaže na vrhu rezultata pretrage.

Veze sa drugih sajtova, koje se nazivaju povratne veze, mogu vam pomoći u tome. Ove veze pomažu vašem sajtu da bude relevantniji i pružaju pozitivan signal Guglu, zbog čega će Gugl dati prednost vašem sajtu u rezultatima pretrage.

Vaš sajt je kažnjen i uklonjen sa Gugla

Guglova kazna takođe može sprečiti rangiranje vašeg sajta u rezultatima pretraživača. Ako vaš sajt ne ispunjava Guglove smernice za kvalitet, on može biti privremeno ili trajno uklonjen iz rezultata pretrage.

Google Search Console će vas upozoriti ako je vaš sajt kažnjen i omogućiće vam da pregledate i rešite sve probleme, s ciljem uklanjanja kazne.

Zaključak

Postoji mnogo razloga koji sprečavaju prikazivanje vašeg sajta na Guglu. Proverite da li je u pitanju jedan od najčešćih razloga, koje smo naveli u ovom članku. Ako jeste, sada imate informacije koje su vam potrebne da biste rešili problem i pomogli ciljnoj publici da pronađe vaš sajt.

Ukoliko vam je potreban kvalitetan sajt, koji će biti visoko rangiran u rezultatima pretrage na Guglu, Spektrum kooperativa će vam pomoći u tome. Naša izrada sajta vodi računa o pozicioniranju vašeg sajta na pretraživačima. Javite nam se i ukoliko se vaš sajt ne pojavljuje na Guglu. Kontaktirajte nas na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251 i saznajte više o našim uslugama.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA optimizacija sajta, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Odaberite pravu platformu za vaše preduzeće

Izrada sajta

McDonald’s je veoma uspešna kompanija. Ali…

Izrada sajta

Odlike kvalitetne izrade sajta

Izrada sajta

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!!