Blog

Izrada sajtova – Sve što treba da znate

izrada sajtova

Izrada sajtova je važna stavka za svako preduzeće da bi se informisala publika, predstavio način poslovanja, povećala prepoznatljivost brenda i podstakla prodaja. Ovaj članak je namenjen vlasnicima svih preduzeća, koji žele da imaju sajt ili poboljšaju svoj već postojeći.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTOVA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Danas uglavnom nije moguće voditi posao bez adekvatnog poslovnog sajta. Potrošači se obraćaju internetu za sve, od istraživanja proizvoda do lokacije i radnog vremena preduzeća. Čak i samo jednostavan, dobro dizajniran sajt može vam pružiti prednosti u vašoj niši, a ako imate i proizvode za prodaju, vaš sajt će proširiti vaše poslovanje jeftino i lako.

Možda ste uspeli da samostalno napravite sajt pomoću određenih softvera za dizajn, koji su danas veoma jednostavni za upotrebu. Međutim, iako ste vašem sajtu pružili atraktivan i profesionalan izgled, on neće biti uspešan ukoliko ne bude održavan na pravi način i optimizovan za pretraživače. Stoga, ukoliko želite da vaš sajt bude kvalitetan i da doprinese vašem poslovanju, najbolja opcija jeste da angažujete programere koji su stručni u pomenutoj oblasti.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

unapređivanje poslovanja

Evo našeg detaljnog vodiča šta bi sve trebalo da znate kada je u pitanju izrada sajtova.

 1. Definisanje primarnih ciljeva sajta

Pre nego što počnete da planirate izradu sajta, trebalo bi da identifikujete i pojasnite njegove ciljeve, koji se mogu razlikovati od preduzeća do preduzeća. Neke kompanije mogu imati jedan ili dva osnovna cilja za svoje sajtove, dok druge mogu imati nekoliko ciljeva na umu.

Poslovni sajt je obično prostor za pružanje opštih informacija o vašoj kompaniji ili direktna platforma za e-trgovinu. Bez obzira da li kreirate jednostavni sajt koji govori malo o vašoj kompaniji ili možda internet prodavnicu, najvažnija stvar koju treba da uradite jeste da na početnoj stranici jednostavno kažete šta vaša kompanija radi. Ne terajte posetioce svog sajta da se trude da otkriju, može li vaša kompanija učiniti ono što im treba.

 • Zašto su ciljevi sajta važni

Кad započnete planiranje sajta za svoje preduzeće, verovatno imate neku predstavu o tome kako želite da se on prikazuje javnosti i šta biste hteli da postignete njime. Odvajanje vremena za pisanje jasnih ciljeva za vaš sajt je suštinski deo procesa planiranja, jer će vam oni pomoći, ne samo da odlučite kakav sajt želite, već i kako ćete meriti njegov uspeh.

Ciljevi vašeg sajta najverovatnije će se razlikovati od onih, koje imaju vaši posetioci. Možda ćete želeti da se usredsredite na povećanje prodaje ili izgradnju svesti o brendu. S druge strane, posetioci vašeg sajta verovatno će potražiti konkretan odgovor na pitanje ili potrebu. Stoga, morate pronaći sredinu između ove dve strane kako bi vaš sajt mogao uspešno da postigne svoje, ali i ciljeve posetilaca.

Dok postavljate ciljeve sajta, vi možete:

 • Utvrditi svoju ciljnu publiku: Saznajte više o ciljnoj publici i njenim potrebama. Ovi uvidi će vam pomoći da dizajnirate svoj sajt u skladu sa tim specifičnim zahtevima.

Na primer, razmislite o restoranu brze hrane koji želi da promoviše svoj novi meni za doručak. Njegova ciljna publika mogu biti zauzeti poslovni ljudi na putu do posla ili zaposleni u trećoj smeni, koji jedu na putu do kuće. U svim ovim slučajevima, posetioci bi najverovatnije koristili mobilni uređaj da pristupe sajtu preduzeća. Veb dizajner bi se pobrinuo da pomenuti sajt bude prilagođen mobilnim uređajima i da pruža jednostavan pristup posetiocima u meni doručka.

 • Utvrditi kako da najbolje strukturirate svoj sajt: Izrada jasnih ciljeva omogućiće vam da logično organizujete glavne stranice i podstranice svog sajta. Takođe, oni vam mogu pomoći da odredite ono što je najvažnije i da dizajnirate adekvatne elemente, kako biste postigli maksimalnu efikasnost.

Na primer, ako vaš cilj podrazumeva da privučete ljude da se prijave za vaš mesečni bilten, želećete da olakšate pristup formularu za registraciju i da on uključuje ubedljiv poziv na akciju.

 • Kreirati zanimljiv sadržaj: Razumevanje ciljeva vašeg sajta pomoći će vam da kreirate efikasan sadržaj (za posebne stranice sajta, postove na blogovima i opise proizvoda) kako biste zadovoljili potrebe ciljne publike.

Ako, na primer, restoran brze hrane želi da promoviše svoj novi meni za doručak zaposlenima u trećoj smeni koji se vraćaju kući s posla, trebalo bi da se pobrine da nudi sajt prilagođen mobilnim uređajima sa sadržajem, koji uključuje meni i radno vreme.

 • Otkriti kako da merite uspeh svog sajta: Кonačno, jasni ciljevi vašeg sajta pomoći će vam razvijete ključne pokazatelje za merenje efikasnosti svojih ciljeva. Ukoliko ipak smatrate da vam treba pomoć u merenju uspeha, Spektrum kooperativa može analizirati vaše poslovanje i predložiti vam najbolja rešenja u skladu sa vašim potrebama.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Odabir domena i hostinga
 • Odabir domena

Ime vašeg domena jedna je od najvažnijih karakteristika vašeg sajta. To je URL koji ćete deliti sa trenutnim i potencijalnim klijentima i promovisati na društvenim mrežama. Zbog toga želite da se on lako pamti i ukucava. Pokušajte da domen bude kratak i držite se podalje od skraćenica, akronima i brojeva, ako je to moguće, kako biste izbegli zabunu kod ciljne publike.

Za više informacija, pročitajte naš članak kako izabrati domen za sajt.

Nakon što odaberete ime domena, proverite autorska prava kako biste bili sigurni da ne kršite nečije zaštićeno ime. Budući da je domen, zapravo, ime koje će korisnici interneta ukucati da bi pronašli vaš sajt, savet je da odaberete onaj domen koji se odnosi na vaše poslovanje ili usluge.

 • Odabir hostinga

Svakom sajtu potreban je hosting – server na kom se svi njegovi podaci čuvaju kako bi javnost mogla da im pristupi u svakom trenutku.

U zavisnosti od vašeg budžeta, možete birati između dve opcije. S jedne strane, deljeni hosting je jeftinija opcija, a to znači da ćete server deliti sa drugim sajtovima. S druge strane, namenski hosting košta znatno više, ali to znači da dobijate svoj privatni server i da svoj sajt nećete morati da delite sa drugim sajtovima, koji bi mogli smanjiti brzinu vašeg.

Кako vaše poslovanje raste, možda ćete otkriti da je potrebno da sajt nadogradite na drugog veb hosta ili čak da radite sa više dobavljača kako biste upravljali njegovim prometom i operacijama. Savetujemo da pažljivo pratite performanse svog sajta, da biste tačno odredili svoje potrebe za hostingom.

Više informacija možete saznati u našem članku na temu hostinga: Šta je hosting i kako da izaberete pravi?

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Bezbednost sajta

Bezbednost sajta je veoma važna zarad zaštite vašeg identiteta na internetu i ličnih podataka. Usled konstantnog razvitka tehnologije, javljaju se veći izazovi za preduzeća svih vrsta da zaštite kako svoje, tako i lične podatke svojih klijenata.

Donesite odluke na vreme i obezbedite svoj sajt, da biste sprečili hakere i sajber-lopove da pristupe vašim osetljivim informacijama. Bez proaktivne strategije bezbednosti, može se desiti širenje malvera na druge sajtove, mreže i IT infrastrukturu, što otežava pronalaženje njegovog porekla.

Ako ste zabrinuti zbog sigurnosti svog poslovnog sajta, Spektrum kooperativa vam može pomoći. Кontaktirajte nas na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251 da biste saznali više o našim pristupačnim tehnološkim rešenjima.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Dizajn sajta

Većina preduzeća danas zna da je važno imati dobar dizajn sajta, jer prisustvo na internetu može poboljšati ili ipak pogoršati posao. Dokazi i studije u više navrata ukazuju na činjenicu da je dobar dizajn sajta važan, jer utiče na iskustvo kupaca, stvaranje potencijalnih klijenata i na krajnji rezultat poslovanja.

Bilo svesno ili ne, svi reagujemo na vizuelne prikaze i ljude prirodno privlači dobar dizajn. Publika može proceniti vaše poslovanje samo na osnovu vizuelnih elemenata sajta i uglavnom će prestati da ga posećuje, ako je on loše dizajniran.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Zašto vam treba dobar veb dizajn?

Istakli smo da vaši kupci brinu o dobrom dizajnu, ali kako dizajn vašeg sajta zapravo utiče na njihovo iskustvo?

Dizajn ima ogroman uticaj na to koliko je lako posetiocima da pronađu ono za čim tragaju na vašem sajtu. Vaš dizajn sajta bi trebao olakšati pronalaženje ovih stvari, inače ćete svoje korisnike učiniti frustriranim i potencijalno ih oterati.

Tragate li za uslugom dizajniranja sajta za svoje poslovanje? Spektrum kooperativa će vam obezbediti potpuno funkcionalan dizajn sajta, da bi vaša ciljna publika mogla lakše da pronađe ono za čim traga. Kontaktirajte nas na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251, da bismo vam izradili sajt u skladu sa vašim potrebama.

Dobar dizajn sajta vam omogućava:

 • Jednostavniju navigaciju

Mnogi dizajneri uzimaju u obzir Hikov zakon, koji u osnovi kaže da, što više izbora date nekome, to je duže potrebno da on/ona donese odluku. Dakle, kada primenjujemo Hikov zakon na navigaciju sajta, želimo da izbori budu što jednostavniji kako bi korisnicima olakšali da odluče gde će ići. Кao dobro pravilo, pokušajte da ograničite broj opcija na sedam ili manje. Navigacija je jedan od najvažnijih elemenata sajta, tako da je presudno kako je ona dizajnirana.

 • Veću stopu konverzija

Dobar dizajn sajta pomaže vam da usmerite pogled svojih korisnika i kažete im gde želite da gledaju, bilo da su to u pitanju posebne ponude ili istaknuti pozivi na akciju, gde postoje dugmad i elementi na koje je moguće kliknuti. Sve ove stvari mogu pomoći korisnicima da preduzmu radnje koje želite.

 • Izgradnju brenda i sticanje većeg poverenja publike

Ljudi uglavnom steknu prvi utisak o vašem poslovanju i procene ga na osnovu vašeg sajta. Dizajni koji izgledaju moderno i profesionalno podstiču poverenje, dok loše dizajniran sajt može nekoga navesti na sumnju u vaš legitimitet.

Drugi način na koji se poboljšava poverenje je doslednost kompanije. Naročito ako imate dobro uspostavljen brend, kupci verovatno prepoznaju stvari poput vašeg logotipa, boja ili stila. Prema tome, dizajn vašeg sajta treba da odražava vašu marku i pomogne ljudima koji vas znaju da shvate da su na pravom mestu.

 • SEO

Sjajan dizajn sajta ne uključuje samo vizuelne elemente, već i pravilno kodiranje. Sajt može izgledati sjajno spolja, ali ako kodiranje nije sprovedeno na pravi način, to će se negativno odraziti na vaše SEO strategije.

Dizajn sajta je važna stvar i ne treba ga shvatiti olako. On vam takođe može pomoći da stvorite dobar utisak kod potencijalnih kupaca, kao i da održavate odnos s vašim trenutnim klijentima i ostvarite više konverzija.

Ali ono što je još važnije jeste da dobar dizajn pruža sjajno korisničko iskustvo i pomaže posetiocima vašeg sajta da mu lako pristupe i da se lakše kreću kroz stranice.

Stoga, ako vam treba pomoć u redizajniranju vašeg trenutnog sajta ili izradi novog, Spektrum kooperativa vam može predložiti adekvatno rešenje za vas. Naš tim pruža kvalitetnu izradu sajta, uključujući njegovu optimizaciju zarad sjajnog korisničkog iskustva i brže dostupnosti sajta na svim uređajima.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Ulaganje u optimizaciju sajta za pretraživača (SEO)

SEO optimizacija predstalja skup tehnika koje se primenjuju zarad bolje pozicije vašeg sajta na Guglu i njegove veće posećenosti. Ovaj proces zahteva detaljnu analizu poslovanja i primenjuje se korak po korak, kako bi bio uspešno realizovan.

Kao prvo, definisanje oznaka naslova i meta opisa, koji su relevantni za vašu industriju, može poboljšati rangiranje vaših tekstova u pretraživačima i omogućiti vam bolje plasiranje vaših proizvoda ili usluga na tržište. Takođe, umetanje relevantnih ključnih reči u vaš sadržaj predstavlja snažni fokus na SEO, jer vam pomaže da bolje rangirate vaš sajt na Guglu i da generišete više prometa.

Postoje i SEO taktike van sajta koje možete slediti zarad uspešnijeg sajta:

 • Birajte prave ključne reči – Odlučite se za one ključne reči koje su relevantne za vaše poslovanje, da bi vas potencijalni kupci lakše pronašli na internetu. Pročitajte naš vodič zašto je značajna SEO optimizacija da biste saznali kako ova usluga može pomoći vašem poslovanju.
 • Objavljujte svež sadržaj – Redovno objavljivanje na blogu i dodavanje sadržaja na vaš sajt su signali pretraživačima da je vaš sajt relevantan za odabrane ključne reči. Izaberite teme koje su važne i zanimljive za vaše poslovanje da biste svoj sajt visoko pozicionirali na Guglu, a sebe predstavili kao lidera u određenoj industriji.
 • Postavite interne i eksterne veze – Interne veze su linkovi na stranicama vašeg sajta, koji vode do vaših drugih stranica, dok su spoljne veze zapravo vaši linkovi na drugim popularnim sajtovima visokog autoriteta. Postavite ove veze strateški i uverite se da one odgovaraju datom kontekstu i pružaju vrednost čitaocu, u suprotnom, neadekvatno postavljanje veza može naškoditi vašem sajtu.
 • Optimizirajte slike – Smanjite rezoluciju slika, kako ne biste usporili vreme učitavanja sajta. Primenite isti princip za video zapise, vodeći računa da se bilo koji klip brzo učita i da ne usporava celokupno otvaranje sajta. Uzmite u obzir metapodatke slika, kao što su oznake i natpisi, jer kroz njih možete umetnuti ključne reči i tako kazati pretraživačima o čemu se radi na slikama.
 • Maksimalno povećajte brzinu sajta – Stranice treba da se učitavaju što je brže moguće – idealna brzina bi bila u roku od 3-5 sekundi. Možete da koristite besplatne alate za proveru brzine svog sajta, kao što je Google-ov PageSpeed Insights, da biste videli da li vaš sajt ima optimalne performanse.

Sve gore pomenuto, mi možemo uraditi za vas! Bilo da vam treba istraživanje ključnih reči, kreiranje novog sadržaja za vaš blog ili možda povećanje brzine sajta, Spektrum kooperativa će vam predložiti adekvatna rešenja za vaše poslovanje. Kontaktirajte nas da bismo zajedno pronašli izbor, koji je pravi za vas!

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Izrada onlajn prodavnice

Direktna onlajn prodaja vam omogućava da doprete do šire ciljne publike. Sa internet prodavnicom, vaša dobit više nije ograničena brojem kupaca koji mogu da posete vašu fizičku prodavnicu, već možete prodavati u gradovima, državama, pa čak i preko granica, uklanjajući sva geografska ograničenja. Vaša internetska prodavnica takođe vam omogućava da izađete u susret kupcima kojima je pogodnije da pregledaju i kupuju u vreme kada prodavnice tradicionalno nisu otvorene.

internet prodavnica

Internet kupovina može uštedeti vreme i za kupca i za prodavca, smanjujući telefonske pozive o dostupnosti proizvoda, specifikacijama, radnom vremenu ili drugim informacijama koje se lako mogu naći na stranicama kompanije. Takođe, kupovina putem interneta jednostavno funkcioniše za ljude koji imaju važeću kreditnu ili debitnu karticu.

Ukoliko težite da povećate prodaju svojih proizvoda ili usluga proširivanjem poslovanja na internet, na pravom ste mestu, jer vam Spektrum kooperativa može obezbediti kvalitetnu izradu internet prodavnice prema vašim potrebama.

Izrađujemo internet prodavnice s temom i dizajnom, koji će jasno odražavati vaš brend i odgovoriti na sve zahteve vaše ciljne publike. Jedna od nezaboravnih stavki prilikom izrade internet prodavnice, jeste SEO optimizacija. Primenjujemo ključne reči u vašem sadržaju radi boljeg rangiranja sajta na Guglu, a slike i video zapise optimizujemo, da bismo pružili optimalnu brzinu učitavanja stranica.

Takođe, obraćamo pažnju na sve tehničke detalje, koje jedan kvalitetan sajt uključuje, među kojima su logo vaše kompanije i sve važne informacije (lokacija, broj telefona, mejl adresa), koje moraju biti transparentne i istaknute na samom sajtu.

Bilo da posedujete fizičku prodavnicu i želite da se proširite na internet ili da preduzmete prve korake u svetu internet trgovine, Spektrum kooperativa vam može pružiti kvalitetnu izradu internet prodavnice. Za detaljnije informacije pročitajte naš članak o internet prodavnici.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Optimizacija sajta za mobilne uređaje

Većina pretraživanja na internetu danas se dešava na mobilnim uređajima i taj trend će vremenom samo nastaviti da raste. Prema tome, sajt koji je optimizovan za mobilne uređaje je neophodnost da bi ste ostali relevantni u rezultatima pretrage na Guglu i da bi vas publika lakše pronašla na internetu. U stvari, 85% odraslih smatra da dizajn sajta za mobilne uređaje treba da bude jednako dobar ili bolji od dizajna sajta na računaru.

Sajt može izgledati savršeno na radnoj površini, kao što bi izgledao u brošuri. Međutim, u današnjem svetu prilagođenom mobilnim uređajima potreban vam je responzivan sajt, koji izgleda i funkcioniše sjajno na uređajima svih veličina.

Iako može izgledati sjajno spolja, postoji mogućnost da se sajt sporije učitava, ako ima nepravilno kodiranje ili previše velikih slika. Ovo će negativno uticati na njegov promet, što će se takođe odraziti na celokupni SEO marketing. Prema tome, pored vizuelnih elemenata sajta, naš tim obraća pažnju i na njegovu funkcionalnost, kako bi uspešno doprineo vašem poslovanju.

Ukoliko smatrate da vam treba pomoć pri optimizaciji sajta za mobilne uređaje, tim Spektrum kooperative će vam to i omogućiti, kako bi korisnici mogli bez problema da pristupe vašem sajtu s bilo kog uređaja. Za više informacija o našim uslugama možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Testiranje i pokretanje sajta

Pre nego što objavite da je vaš sajt aktivan na internetu, uverite se da on radi u svim glavnim pregledačima, kao što su Google Chrome, Internet Explorer, Microsoft Edge, Safari i dr. Кliknite na svaku stranicu i funkciju u svakom pregledaču da biste se uverili da se slike prikazuju, da su veze tačne, a formati uglađeni. To će potrajati, ali trud koji uložite sada uštedeće vam buduće žalbe posetilaca, koji ne mogu da pristupe određenim funkcijama.

Kao što smo spomenuli, proverite da li se vaš sajt pravilno prikazuje na mobilnim uređajima, kao što su pametni telefoni i tableti. Ovaj korak ne treba zanemariti, jer su Google i drugi pretraživači prešli na indeksiranje pre svega za mobilne uređaje, što daje prednost mobilnoj verziji vašeg sajta, kada je reč o rangiranju u pretraživačima.

Još jedna važna karakteristika koju treba uključiti od samog početka je analitički program. Ako ovo podesite pre nego što vaš sajt postane aktivan, vremenom kada ga pustite u rad, možete da pratite njegove performanse i da na osnovu vaše analitike utvrdite, zašto je određena stranica uspešna ili neuspešna. Bićete u mogućnosti da saznate koje od vaših marketinških kampanja pokazuju najviše konverzija i da ispitate sve pokazatelje, da biste osvetlili način na koji publika komunicira sa vašim sajtom.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Održavanje sajta

Važno je ostati na prvoj strani Gugla, te zato često ažurirajte svoj sajt novim objavama na blogu o trenutnim događajima u industriji, novim proizvodima, ponudama i vestima kompanije kako bi se posetioci vratili na vaš sajt po još novih informacija.

Ukoliko nemate dovoljno vremena da se posvetite svom blogu, naš tim može pisati za vas! Pružamo vam kvalitetno pisanje tekstova sa ključnim rečima, koje su adekvatne za vaše poslovanje, kako bi vaši blog postovi bili optimizovani za pretraživače.

Takođe, trebalo bi najmanje jednom mesečno da ažurirate softver i ostale dodatke. U suprotnom, postoji opasnost od hakovanja, čak i ako je sigurnost hostinga vašeg sajta veoma jaka. Ako nemate vremena da to sami uradite, naš tim Spektrum kooperative će primeniti adekvatna rešenja, kako bi vaš sajt bio u potpunosti funkcionalan.

Angažovanjem našeg tima očekujte potpuno održavanje sajta, uključujući poboljšanje njegovih performansi i sigurnosti, održavanje Gugl analitike, indeksiranje sajta u pretrazi, svakodnevne provere adekvatnosti sadržaja, kao i dizajniranje i redizajniranje sajta. Za više informacija, pročitajte naš blog o održavanju sajta.

Pokretanje sajta za vaše poslovanje predstavlja jeftinu investiciju, koja vam može pomoći da uspostavite kredibilitet i dosegnete do šire ciljne publike, znatno brže nego što biste to ikada mogli putem tradicionalnih marketinških tehnika. Ako svoj sajt redovno ažurirate svežim, aktuelnim sadržajem i brzo rešavate tehničke probleme, nikada nećete morati da brinete o njegovoj poziciji na Guglu.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251.

 1. Promovisanje sajta na društvenim mrežama

Društveni mediji kao što su Facebook, Twitter ili LinkedIn najbolji su način da doprete do šire publike i saopštite im informacije koje se tiču dešavanja u vašoj kompaniji. Bilo da ste objavili svoj novi proizvod ili uslugu na sajtu, obavestite o tome vašu publiku na svojim društvenim mrežama, kako bi ona bila upućena u promene vašeg poslovanja.

profesionalno vođenje društvenih mreža

Vaš sajt bi trebalo da sadrži linkove do vaših poslovnih naloga na svim društvenim mrežama, a najčešća mesta za to su podnožje ili pomoćna traka (dodatni meni u gornjem desnom uglu koji često sadrži veze za prijavu ili kontakt).

Ukoliko ste probali sami da vodite svoje poslovne naloge, verovatno ste shvatili da taj posao nije lak i da zahteva posvećenost, vreme i trud. Budući da postoje razne industrije, potrebno je osmisliti adekvatnu strategiju koja će odgovarati baš vašem poslu, a to zahteva detaljnu analizu poslovanja i ciljne publike.

Ukoliko smatrate da vam treba pomoć pri vođenju vaših profila na društvenim mrežama, Spektrum kooperativa će vam predložiti adekvatna rešenja zarad dosega do šire publike i povećanja broja pratilaca. Kontaktirajte nas i saznajte više o našoj usluzi vođenje društvenih mreža. Možete nam poslati svoj upit na imejl: kontakt@spektrum.rs ili nas pozvati na telefon: 062/234-251.

Tim Spektrum kooperative će vam pružiti kvalitetan sajt u skladu sa vašim zahtevima. Pažljivo osmišljenom strategijom, pozicioniraćemo vaš sajt na prvu stranu Gugla i tako mu pružiti veću posećenost. Ukoliko vam je potrebna izrada sajtova, možete nas kontaktirati na imejl: kontakt@spektrum.rs ili na telefon: 062/234-251. Najkvalitetnija, najefikasnija i najpovoljnija ponuda – izrada sajtova.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTOVA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Hakovan sajt – kako se zaštiti od hakovanja ili popraviti hakovan sajt

Izrada sajta

Koliko vremena treba da sajt bude prvi na Guglu

Izrada sajta

10 osnovnih saveta za internet prodavnicu

Izrada sajta

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!!