Blog

Važnost veb sajta za vaše poslovanje

važnost sajta

Veb sajt je osnova internet marketinga. S obzirom na to da je internet postao čovekova svakodnevica, i da čovek pre no što kupi neki proizvod, prvo informacije o istom potraži na internetu, nije teško zaključiti da veb sajt može imati ključnu ulogu u relaciji potrošač – realizacija kupovine ili korisnik usluga – pružanje usluge. Veb sajt može da bude sjajno sredstvo za promociju Vašeg poslovanja. Pravilnim i kompetentnim dizajnom internet prezentacije, mogu se postići veoma ozbiljni rezultati u promociji vašeg poslovanja i privlačenju kupaca/korisnika.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Za uspešan sajt ključne stvari su: profesionalan dizajn, lak pristup informacijama, a s druge strane, potrebno je obezbediti komunikaciju sa posetiocima sajta, i odabrati posetioce tj. targetirati ih (što ćete najpre uraditi samom tematikom sajta) a zatim, kroz kvalitetan sadržaj i reklame, održavati kontakt sa posetiocima sajta i uticaj na vašu ciljnu grupu.

spektrum kooperativa
Spektrum kooperativa – programerska, marketinška i SEO firma.

Angažovanje treće strane da Vam napravi profesionalan sajt, zahteva početna ulaganja, ali, svakako se isplati jer time dobijate profesionalan izgled koji sadrži jasnu i jednostavnu navigaciju, a samim tim olakšava pristup informacijama korisnicima sajta. Što se tiče kreiranja daljeg sadržaja sajta, u člancima je potrebno obratiti pažnju na SEO optimizaciju teksta, tako da postoje ključne reči koje će Gugl detektovati i samim tim targetirani posetioci će traženjem određenog pojma na Guglu, biti upućivani na Vaš sajt.

Ukoliko, na primer, veb sajt koristite za prodaju, samo postojanje sajta neće mnogo poboljšati prodaju, ali, veb sajt je prvi uslov. Prisutnost na internetu, u ovom vidu je ključna, a uz pomoć drugih alata, kao što su društvene mreže, PPC reklame i mejl pretplata, poboljšaćete prodaju. Uz sve ovo, ne treba zaboraviti važnost prisutnosti svih informacija o proizvodu na Vašem sajtu, tako da potencijalni kupac ne mora odlaziti sa Vašeg sajta ni u jednom trenutku.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Društvene mreže se koriste za reklamiranje proizvoda, radi poboljšanja prodaje, ali, u svakom pogledu Vi morate pružiti mogućnost korisnicima društvenih mreža da dođu do informacija. Odnosno, ukoliko reklamirate svoju kompaniju ili određeni proizvod na društvenoj mreži, morate obezbediti mogućnost potpunog informasanja o datom proizvodu. Kada korisnik, klikom sa društvene mreže dođe na Vaš sajt do Vašeg proizvoda, a ne zna ništa o tom proizvodu, Vi morate obezbediti informaciju o tom proizvodu linkom koji vodi do bazičnih informacija o tom proizvodu, a koji se nalazi u jednom od članaka na Vašem sajtu. Tako je Vaša veb lokacija određena vrsta baze informacija o određenom proizvodu i korisnik može da se informiše potpuno, pre nego što izvrši kupovinu.

Ono što smo istakli na početku, to je održavanje kontakta sa posetiocima sajta, a to je moguće ostvariti kroz mogućnost mejl pretplate odnosno, povremenog slanja newsletter-a o novinama na Vašem sajtu. Time poboljšavate pružanje usluge i povećavate mogućnost za prodaju, jer ste u konstantnom kontaktu sa Vašim korisnicima.

Ništa manje od toga nisu važne ni PPC reklame koje treba da dovedu potrošače do Vašeg sajta odnosno proizvoda. PPC reklame mogu biti postavljene na više destinacija, ali, svaka od njih treba da vodi ka Vašem sajtu odnosno proizvodu.

I na kraju, ne i najmanje važno, Vaš sajt treba da bude odlika Vaše kredibilnosti, on mora sadržati adekvatne i otvorene informacije o Vašem poslovanju kako biste zadobili poverenje korisnika, a samim tim i poboljšali svoje poslovanje.

Ako vam je potrebna izrada sajta, kontaktirajte Spektrum kooperativu na telefon: 062/234-251 ili na i-mejl: kontakt@spektrum.rs.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Potpuni vodič za digitalni marketing

Izrada sajta

10 saveta za uspešan imejl marketing

Izrada sajta

Digitalni marketing – 5 ključnih trendova za 2021.

Izrada sajta
error: Sadržaj je zaštićen !!!