Blog

Stvaranje kvalitetnog sadržaja za sajtove

kreiranje sadržaja za sajtove

Uspeh vašeg sajta zavisi od kreiranja visokokvalitetnog sadržaja koji će imati nove i relevantne informacije za korisnike. To je dovoljan razlog za povećanje preglednosti vašeg sajta, a samim tim i bolje pozicije na Guglu. Potrebno je slediti određena pravila za kreiranje sadržaja, kako bi se vaš sajt istakao u odnosu na konkurenciju.

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Spektrum kooperativa nudi uslugu kreiranja sadržaja za vaš sajt koji je pre svega autentičan i atraktivan za posetioce, dok istovremeno prati najsavremenije standarde za kreiranje sadržaja za sajtove.

Kada prikupite sve važne informacije o vašoj firmi koje želite da prezentujete korisnicima, potrebno je istaći informacije na ubedljiv način uz dobro napisanu priču. Sadržaj na sajtu vam omogućava da se povežete sa posetiocima da biste vremenom stekli lojalne korisnike. Bez obzira da li pišete tekst o delatnosti vaše firme, proizvodima/uslugama, ili možda blog, veoma je bitno koje reči koristite, jer je tekst osnovni način da informišete vašu ciljnu publiku. Takođe, bitan razlog zbog kojeg treba imati kvalitetan sadržaj sajta jeste radi veće preglednosti sajta. Pružanjem relevantnih informacija, posetioci će se uvek rado vraćati na vaš sajt da saznaju nove vesti iz vaše niše ili o vašim proizvodima/uslugama.

Kontaktirajte nas putem i-mejla: kontakt@spektrum.rs ili putem telefona na broj: 062/234-251

Prilikom kreiranja sadržaja za sajt treba navesti osnovne delatnosti firme, opise proizvoda ili usluga. Na internetu možete na ići na sajtove koji nemaju detaljne opise proizvoda/usluga i usled nedostatka specifikacija prethodno zainteresovani korisnik odustaće od kupovine. Jako je važno da jasno odredite ciljnu i starosnu grupu kojoj ćete se obraćati, da biste utvrdili da li korisnici mogu da razumeju vaš način izražavanja i pisanja, odnosno, da li treba da iz sadržaja izbacite strane reči i izraze, stručnu terminologiju i drugo.

Ukoliko se bavite, na primer, građevinom, istaknite osnovne karakteristike vašeg poslovanja. Međutim, takođe treba da navedete zašto ljudi treba da se opredele upravo za vas, a ne za vašeg konkurenta. S obzirom da je na tržištu velika konkurencija u svakoj oblasti poslovanja, potrudite se da vašim sadržajem privučete i zadržite pažnju klijenata. Zašto neko treba baš vas da odabere? Po čemu se ističete od drugih konkurenata ?

Ukoliko želite kvalitetno napisan tekst za vaš sajt, neophodno je slediti određena pravila.

Postoje osnovna pravila koje internet nameće:

– Nemojte kopirati tuđe tekstove, zato što je, po Guglovim standardima, to vid prevare i razlog zbog čega vaš tekst neće biti u rezultatima pretrage.
– Navodite ključne reči u naslovima i sadržajima tekstova da bi Gugl lakše analizirao vaše sadržaje i omogućio bolju poziciju vašeg sajta. Na primer, ukoliko se vaša firma bavi prodajom kozmetike, potrebno je da u naslovu istaknete ključnu reč –prodaja kozmetike–, a zatim da je ponovite optimalan broj puta i u tekstu, kako bi Gugl uspeo da proceni temu vašeg sadržaja i tako ga predloži u rezultatima pretrage kada korisnici pretražuju ključnu reč– prodaja kozmetike–.
– Kada vaš novi članak prijavite Gugl Search konzoli, tekst neće biti dostupan za kopiranje drugim posetiocima i tako ćete onemogućiti da vaš članak postane plagijat.

Pravila za posetioce vašeg sajta:

Vaši tekstovi treba da budu čitljivi, jasni, bez slovnih i gramatičkih grešaka. Na samom početku teksta treba kratko istaći najvažnije informacije o kojima želite da govorite dalje u tekstu. Da biste imali tekst koji će postupno obraditi veći broj tema, potrebno je podeliti tekst na manje celine i istaći njihove podnaslove, tako što ćete ih boldirati, da bi čitaocima bilo preglednije za čitanje. Tekst može sadržati i fotografije, ilustracije, video snimke i drugo.

Bez obzira da li pišete tekst o delatnosti vaše firme, proizvodima/uslugama, ili možda blog, veoma je bitno koje reči koristite, jer je tekst osnovni način da informišete vašu ciljnu publiku.

Ukoliko želite profesionalno napisan sadržaj za vaš sajt, da biste povećali preglednost sajta, a samim tim i poboljšali poziciju sajta na Guglu, Spektrum kooperativa pruža uslugu kreiranja sadržaja za vaš sajt po utvrđenim standardima. Možete nas kontaktirati na i-mejl: kontakt@spektrum.rs ili putem telefona: 062/234-251.  

AKO VAM JE POTREBNA USPEŠNA IZRADA SAJTA, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

10 osnovnih saveta za internet prodavnicu

Izrada sajta

LinkedIn platforma – za unapređenje poslovanja

Izrada sajta

Šta je hosting i kako da izaberete pravi?

Izrada sajta

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!!