Blog

Suština SEO — odlike visokokvalitetnog sadržaja

sustina seo

Sadržaj niskog kvaliteta neće se dobro pozicionirati na Guglu. Odlučujući faktor, kako biste imali šansu za povoljno rangiranje na Guglu, jeste objavljivanje visokokvalitetnog sadržaja na celoj veb-lokaciji. Šta podrazumeva visokokvalitetni sadržaj? Kako izgleda stvaranje kvalitetnog sadržaja za sajtove?

AKO VAM JE POTREBAN USPEŠAN SEO, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Šta kvalitet sadržaja podrazumeva?

 • Praviti stranice prvenstveno za korisnike, a ne za pretraživače;
 • Izbegavati trikove namenjene poboljšanju rangiranja na pretraživačima;
 • Razmišljati o tome šta veb-lokaciju čini jedinstvenom, vrednom i privlačnom. Neka se vaša veb-lokacija izdvoji od ostalih koje su u oblasti vašeg poslovanja;
 • Razlikovati se od drugih konkurenata;
 • Ponuditi informacije vredne kupcima.
 • Tekst mora da prođe pažljivu i kvalitetnu lekturu.

Učinite ove jednostavne korake kako bi se vaš sajt istakao na Gugl listi rezultata pretrage. Na taj način, vašoj stranici ćete omogućiti veću posećenost, što će vam pružiti veći broj potencijalnih klijenata. Za SEO je veoma bitno da vaš sadržaj obuhvati ključne reči kako biste osigurali veću vidljivost vašeg sadržaja prilikom pretrage.

Zašto su ključne reči toliko važne?

Kvalitetan sadržaj veoma je bitan za vaš sajt. Ukoliko sajt sadrži odgovarajuće ključne reči a neadekvatan sadržaj i nedovoljno informacija, kupac neće moći da zadovolji sopstvene ciljeve i brzo će napustiti vaš sajt. Jedino veb-lokacije sa kvalitetnim sadržajem mogu korisnicima pružiti vredne informacije i zadržati njihovo interesovanje.

Stvaranje kvaliteta

Imajte na umu nekoliko stvari ako vam je stvaranje kvalitetnog sadržaja jedan od bitnijih ciljeva:

 • Kvalitet podrazumeva poverenje – Gugl bolje rangira one sajtove kojima korisnici ukazuju poverenje i pažnju i na kojima se duže zadržavaju. Odnos korisnika prema određenom sajtu Guglu pokazuje koliko je verodostojan njegov sadržaj.
 • Sadržaj višeg kvaliteta zahteva veće ulaganje – Možda će vam trebati pomoć u programiranju za stvaranje interaktivnog sadržaja ili angažovanje grafičkog dizajnera.
 • Potrebno je vreme da se izgradi reputacija – Možda ćete uložiti mnogo vremena i novca u vaše poslovanje, ali svakako će se trud isplatiti. Stoga, vaš sadržaj treba da sadrži strategiju kojom ćete objasniti vaše taktike za ostvarenje vaših ciljeva.
 • Razlikujte se – Trudite se da ne kopirate strategije drugih brendova, već budite originalni.
 • Saznajte želje vaših kupaca – Vaši postovi na blogu su način da se povežete sa vašim kupcima. Stoga, neophodno je da saznate šta vaše kupce zanima, koja pitanja postavljaju, u vezi čega se brinu, koji su njihovi ciljevi, i drugo. Zapamtite, kvalitetan sadržaj na Guglu podrazumeva sadržaj koji odgovara na pitanja čitalaca. Budite dosledni i odgovorite na pitanja vaših klijenata, tako što ćete se povezati s njima na društvenim mrežama gde ćete moći da pratite njihove komentare o vašim prozvodima.

Ponudili smo vam smernice pomoću kojih možete ostvariti visokokvalitetan sadržaj. Odlučite se za prave kriterijume koji će vam sigurno obezbediti uspešno poslovanje. Ukoliko vam je potrebna SEO optimizacija i želite da se dobro pozicionirate na Guglu, kontaktirajte Spektrum kooperativu na telefon: 062/234-251 ili na i-mejl: kontakt@spektrum.rs.

AKO VAM JE POTREBAN USPEŠAN SEO, KONTAKTIRAJTE NAS NA TELEFON: 062/234-251 ILI NA I-MEJL: KONTAKT@SPEKTRUM.RS

Related posts

Veb dizajn: 10 trendova koji će biti aktuelni i u 2021.

Izrada sajta

Koliko vremena treba da sajt bude prvi na Guglu

Izrada sajta

Link building – kako može pomoći vašem poslovanju?

Izrada sajta

Leave a Comment

error: Sadržaj je zaštićen !!!